Ik realiseerde me niet eens dat Ajax twee rode kaarten had gekregen

'Ik realiseerde me niet eens dat Ajax twee rode kaarten had gekregen'

Ajax moest 25 minuten overleven met negen man, maar Christian Pulisic had in eerste instantie niet eens door dat de scheidsrechter twee keer rood gaf. Joël Veltman en Daley Blind moesten met twee keer geel vertrekken.

Ajax stond met 2-4 voor, maar na de twee rode kaarten veranderde alles. “Het maakte de wedstrijd nog gekker en gaf ons nog meer zelfvertrouwen”, vertelde Pulisic na de wedstrijd. “Ik realiseerde me eerlijk gezegd niet eens dat ze twee rode kaarten hadden gekregen. Het was heel raar. Het veranderde de emoties van de wedstrijd.”

Na 45 minuten stond het 1-3 voor Ajax. Toch had Pulisic nog vertrouwen in een goed resultaat. “Ik zei in de rust dat we terug zouden komen en de wedstrijd zouden winnen. Je moet erin blijven geloven. Het was een avond om nooit meer te vergeten, maar we wilden graag de drie punten hebben.”

Na vier wedstrijden staan Ajax, Chelsea en Valencia op zeven punten. Chelsea en Valencia nemen het over drie weken tegen elkaar op. “Dit maakt die wedstrijd nog belangrijker. We staan nog steeds eerste en moeten alles zetten op de volgende wedstrijd. Dit laat onze teamgeest zien. We hebben veel talent, maar dit draaide meer om de wil om te winnen.”

Geef een reactie

Spring naar toolbar